Sidor

Det senaste från Instagram

torsdag 27 december 2012

Middagsbjudning

Kvällen till ära har vi nöjet att få bjuda på trerätters.

Skaldjurssoppa med kräftstjärtar och räkor serveras med vitlöks- och persiljecrostini

Marinerad älgbiff med viltsås, kryddig potatisgratäng och smörstekt sparris

Kladdiga chokladmuffins med hallon och rabaebersås och en klick mjuk vaniljglass



tisdag 25 december 2012

Tabberas på julglöggen

Vi må ha byggt "mitt i skogen" enligt vissa, men vi är långt ifrån ensamma. Kvällen ägnas åt tabberas på julglöggen. Lätt snöfall, några minusgrader, glada barn som åker snowracer och en hel hög grannar som umgås utomhus med glögg, choklad och pepparkakor. Trevlig jul på er alla vänner!


lördag 22 december 2012

Första kvällen

6 månaders hårt slit går mot sitt slut. Den faktiska tiden är ju förresten bra mycket längre än så. 8 månader innan arbetet med husgrunden tog fart var det fullt fokus på ladugården. Från rivningsobjekt till fullt fungerande ladugård/garage. Idag gick första flyttlasset till Villa Nystuga så nu ikväll tar vi allt med ro. Barnen stortrivs och vi... Ja, vi kunde inte ha det bättre. SOM vi längtat efter den här dagen!

fredag 21 december 2012

Byggstädning

Byggstädning, en av de viktigaste momenten under byggtiden. Slarvas det med den så blir det tillslut omöjligt att arbeta. Saker överallt utom där man letar. Idag är byggstädningen inte bara viktig utan även riktigt rolig. Imorgon går nämligen första flyttlasset!


En kap- och gersåg är suverän, men SOM den dammar ner!


Köket börjar bli klart. Några hörnlister på köksön och taklist på
vitrinskåpet saknas, men annars är det mesta på plats.

torsdag 20 december 2012

Vi har börjat lista

Finns det något mer irriterande är personer som lovar och lovar och aldrig håller sina löften? Vårt husbygge har flutit på väldigt bra, men nu i slutändan så har det krånglat lite. Först med leverans av WC-stolar och nu med listerna. De rätta WC-stolarna är fortfarande inte på plats, men vi har i alla fall rätt funktion installerad :)

Idag, en vecka försenade, så kunde vi hämta våra lister och foder. Så nu vet ni vad vi gjort idag och kommer att göra imorgon och dagen därefter och dagen därefter och dagen därefter...nej, då är det ju julafton så då ska inte listas något. Kök och uterum var klara när jag åkte från Nystuga för en timma sedan. De rum som står högst upp på listan efter det är barnens sovrum. Vi hoppas på att kunna sova första natten i nya huset nu på lördag och då vore det bra om barnens saker var på plats. Att lista i ett rum fullt med leksaker och riskera trampa på en legobit är ju ingen höjdare...

Montering av golvsockel runt vitrinskåpet

Vissa saker har vi kunnat börja flytta redan nu. Matvaror och porslin är nerpackade, uppackade och uppställda på sin nya plats. Nu är det inte alls länge kvar tills jag kan kasta ut alla verktyg och täckpapp. På lördag ska det skuras om det så ska ske mitt i natten!

onsdag 19 december 2012

Fönstermålning i skafferi

Skafferit får för tillfället agera målarstudio. De gamla fönstren som ska sitta i badrummet har varit inlämnade för renovering och ska nu målas med täckfärg. Jag är riktigt spänd på slutresultatet med fönster i mellanväggarna!

Ser ni förresten att de fina lamporna är på plats i skafferit? Bara de har dammats av så ska ni få se mer av dom ;)

tisdag 18 december 2012

Slutbesiktningen godkänd

Gårdagens slutbesiktning resulterade i ett klart godkännande. Tack för det, nu kan vi börja flytta på riktigt!

Hela byggprocessen har flutit på över förväntan. När vi satte tidplanen för bygget hade vi årsskiftet 12/13 som mål, men självklart hoppades vi på inflyttning redan till jul. Riktigt säkra på att vi skulle hinna var vi dock inte förrän i förra veckan. Man vet ju aldrig, men nu är vi där. Villa Nystuga, here we come!


Klart för möbler!

måndag 17 december 2012

Dags för slutbesiktning

Ja, då var dagen D här kära vänner. Om en knapp timma är det dags för slutbesiktning av vårt kära Villa Nystuga. Håll nu tummar och tår att allt klaffar och vi kan börja projekt inflyttning senare i veckan :)


Isolationstest av elanläggningen

torsdag 13 december 2012

Ljusnät i taket

Vi befinner oss mitt i högsäsongen för utomhusbelysning. Ljusslingor, ljussatta motiv, färglada och blinkande tomtar, ja en salig blandning! Personligen så har jag svårt för andra ljus än de varmvita och att smycka hela mitt hus samt den tillhörande trädgården...nja...det är nog inget för mig. Ljussatt får det absolut vara, men lite mer sparsmakat :)

På min hemresa från jobbet igår passade jag på att ta tillfället i akt och ta in olika ljussättningar. Resan sträckte sig över dryga 20 mil och det var helt kolsvart ute. Perfekt! Den bild som fastnade i mitt huvud var dock inget som jag såg någonstans utan istället en idé som jag fick av alla intryck. Att ljussätta ett undertak.

Framför vår entré har vi ett takutsprång med en pelare. Ska jag linda en ljusslinga runt pelaren? Kanske först klä den med granris och sedan linda en ljusslinga? Ja, idéerna har varit några till antalet, men det har inte känts riktigt rätt. Ett ljusnät i taket då? Ja, men ja!

På lunchen inhandlades två vita ljusnät i storleken 1x1 meter. Ljuset är varmvitt, 2400 K, ljuskällan LED och det bästa av allt, priset. 50 % på all utomhusbelysning, man tackar!  I helgen får det bli att montera upp näten och så hoppas jag att det blir lika bra som bilden jag föreställt mig. Det påminner lite om den stjärnhimmel vi monterat inomhus.

Ljusnät i ett paviljongtak

Det är ju inte bara på vintern som ljusslingor i olika former kommer till sin rätt. Se bara på bilden ovan. Hur mysigt skulle det inte vara att sitta under det taket en sensommarkväll? Eller varför inte på nyårsafton inlindad i en varm och gosig filt i väntan på 12-slaget? Idén åker direkt ner i inspirationsmappen för framtida altanbygge :)

onsdag 12 december 2012

Ljussatt kakelugn

Vackra, vackra kakelugn. Bara toppkronan kvar nu så är den komplett :)

tisdag 11 december 2012

Fuska fram höga fönster

Inspiration, inspiration, inspiration. Man kan verkligen inte få för mycket av den varan.

Vårt husbygge går in i slutfasen, eller ja, vi närmar oss inflyttningsdatum, men projekten kommer att avlösa varandra under lång tid framöver. För tillfället befinner sig mina tankar i inredningsdjungeln. Samtidigt som jag gärna vill ha allt klart på studs så vill jag ju att vi ska bo in och och känna oss fram. Faktiskt en ganska svår balansgång det där.

Det senaste inspirationsprogrammet hittade jag hos Hemtex. Vår allas Mija Kinning (från Bygglov) besöker tio olika hem och gör om med "små" medel. Programmet "Det knackar" är inte längre än ca 20 minuter per avsnitt, men innehåller mängder med bra tips. Det är ju sällan man faller pladask för ett helt koncept, men väl valda bitar skulle kunna göra underverk!

Jag har funderat fram och tillbaks på bland annat gardiner till vårt nya hus och kommit fram till att, ja hissgardiner får det bli, men det var ju det här med upphängningen. Hur ska jag göra den för att det ska bli snyggt och inte släppa in allt för mycket ljus genom eventuella glipor? Att skruva fast krokar i fönstersmygarna är inget alternativ och inte heller att sätta upp traditionella gardinstänger MEN. I första avsnittet av "Det knackar" så tipsade Mija om att fuska fram högre fönster genom att sätta gardinstången uppe vid taket.


Mija visar hur hon fuskat fram högre fönster genom att 
placera gardinstången uppe vid taket.

Men det här är ju inget nytt kanske ni säger. Nej, något nytt är det inte, men även om man sett vissa detaljer innan så är det inte säkert att man tog in det just då. Så är det i alla fall för mig. Jag kan tycka att jag helt plötsligt sett en perfekt lösning på något jag funderat länge på och så visar det sig att någon i min närhet har haft detaljen i sitt hem under många år. Man måste lära sig titta med rätt ögon och jag befinner mig mitt i lärandefasen där jag försöker ta in så mycket som möjligt.

Ett annat tips som jag tog fasta på från det här första avsnittet var sittpuffen som genom sin storlek och placering knöt ihop de två olika grupperingarna. Något sådan kan jag absolut tänka mig i vårt så kallade uterum, men istället för en mönstrad matta som överdrag så ser jag något ulligt framför mig. Kanske en rund sittpuff med en fårfäll ovanpå?

måndag 10 december 2012

Badrummet tar form

Sakta, men säkert händer det. Rummet som näst efter köket står högst upp på här-skulle-jag-kunna-spendera-hur-mycket-tid-som-helst-listan. Nu tar badrummet form på allvar!

Vi har valt ett vitt matt kaklet med lite struktur i till den del 
där dusch och badkar ska vara

Som säker fler av er misstänkte så var den avklippta dyckerten till just badrummet. Länge har jag pratat på att ha panel i den "torra delen" av badrummet och nu mina vänner. Nu är det verklighet. Panelen är på plats!

För att kunna sätta panel på väggarna i badrummet så fick vi sätta ett tätskikt underst och därefter limma fast reglar. Ja, lite så som Martin Timell visade för några veckor sedan. Den avklippta dyckerten användes sedan för att spika fast panelen utan att skada tätskitet.


Jan-E spikar panel och sätter upp ramen till fönsterväggen...

...och här är panel och fönsterväggar på plats.

Det är ganska svårt att ta kort i badrummet då det inte är så stort, men jag hoppas ni kan föreställa er planlösningen. Fönstren som ska sitta i innerväggarna har jag lämnat in för renovering och kommoden som ni ser till vänster i en av bilderna är under uppbyggnad för att förhoppningsvis få det utseende som jag skissat på. Prio ett är dock inte att få kommoden klar utan det som står högst upp på att-göra-listan imorgon är att foga kakel i både badrum och tvättstuga :)

lördag 8 december 2012

Avklippt dyckert

Vi är inne på slutklämmen av vårt husbygge, men det är en hel del moment kvar. Bland annat att med hjälp av sidavbitaren klippa av en hel del dyckert. Vilket omtalat projekt tror ni vi håller på med nu?


25 mm långa dyckert har kortats ner. I vilket rum kan dessa behövas tro?

onsdag 5 december 2012

Dörrhandtagen på plats

De nya dörrhandtagen är på plats och jag ångar inte en sekund att jag bytte ut dom. Visst, de första vi valde var det inga som helst fel på egentligen, men de här passar som bättre in i helheten. Borstad stål i kombination med svart grepp.Stil!

tisdag 4 december 2012

Golv i tvättstugan

Snart, snart, snart är vår tvättstuga klar. Golvmattan kom på plats i förra veckan och så även största delen av skåpen. Det som återstår är att rören till vattenutkastaren skall dras genom väggen och därefter kan alla skåp skruvas på plats. Det är nära nu mina vänner :)

En lite suddig bild med blänk från fönstret, men plastmattan är på plats!

Bilden ovan gör inte plastmattan riktigt rättvisa. Mönstret som syns lite dåligt ska efterlikna grå skifferplattor och färgställningen är otroligt tacksam mot smuts. Mycket praktiskt nu när det är tänkt att hundarna ska få tillbringa sin torka-efter-blöta-och-leriga-promenader-tid här inne. 

En liten smygkik på inredningen i tvättstugan med luckan Lidingö i grått

Även i badrummet är mattläggaren klar med plastmattan på golvet. Ja, på väggen också förresten. Tätskiktet är på plats och som ni har sett på FB så pågår arbete med kakelsättning för fullt. Som nämnts, det är nära nu mina vänner!

måndag 3 december 2012

Slutbesiktning Gar-Bo

Full rulle på bygget, men desto lugnare här på bloggen. Den sista tiden har det varit fullt upp och för var dag som går liknar byggplatsen mer och mer ett hem.

Idag var det dags för slutbesiktning av det som levererades av Villa Varm, dvs själva husstommen. Vi trodde att den här besiktningen var mycket mer omfattande, men det som skulle besiktigas var det som sattes upp veckan efter midsommar. Ett varv runt huset, en snabbkik in genom vindsluckan och några minuter inomhus så var det hela avklarat.

Lite kul när besiktningsmannen ringde mig strax innan klockan 10.
"Hej, jag är på väg till ert bygge för besiktning. GPS:en vill lotsa in mig på en grusväg, är det verkligen rätt?"
Haha, ja det är rätt :))