Sidor

Det senaste från Instagram

onsdag 4 januari 2012

Belysning i uterummet

Den mörka tiden på året håller oss i ett järngrepp och då snön tyvärr lyser med sin fråvaro här i västra Värmland får man lysa upp tillvaron med mycket ljus. Elektriskt som levande.

Belysningen i badrummet och över matplatsen är bestämd, men det är också allt. Många rum återstår och ett av dom är uterummet. Jag har mina funderingar på att låta fälla in fiberoptik för känslan av en stjärnhimmel i taket, men förutom det så behövs även en annan ljuskälla. Genom kök och uterum löper ett ryggåstak, vilket jag tycker försvårar det här med val av armatur. Dock så ska armaturen i uterummet hänga ganska högt och inte som en punktbelysning över tex ett bord. Det gör valet lite lättare i alla fall.

Framför mig har jag sett en stor rund lampa. En med mycket ljusgenomsläpp. Efter lite googlande så har jag hittat två lampor. En från Aneta och en från Markslöjd. Båda är kristallampor.

Till vänster Aneta Ballroom och till höger Markslöjd Rosendal 6

Båda lamporna är stora. Ballroom 750mm och Rosendal 560mm i diameter. Jag känner dock att jag skulle behöva se lite miljöbilder för att kunna ta till mig lamporna. Ballroom känns lite för modern och Rosendal lite för prålig. Någon av er som har erfarenhet av lamporna eller som har liknande tips?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar